‘Frits & Freddy’ krijgt vervolg: ‘Frits & Franky’

Print
‘Frits & Freddy’ krijgt vervolg: ‘Frits & Franky’

‘Frits & Freddy’ krijgt vervolg: ‘Frits & Franky’

Er komt een vervolg op Frits & Freddy. Dat wordt Frits & Franky, met Sven de Ridder in plaats van Tom Van Dyck.

Geen Freddy meer dus. Waarom niet? Regisseur Marc Punt: “Kort na de release van Frits & Freddy is VT4 overgenomen door Woestijnvis en Tom Van Dyck is een van de creatieve breinen van het productiehuis. Hij werkt nu aan Met man en macht, een nieuwe fictieserie van Woestijnvis. Maar daarna zal hij een tijdje niet kunnen acteren, omdat hij achter de schermen aan nieuwe programma’s voor VT4 moet werken.”

“Voor ons is het niet zo’n drama, want een wissel is ook creatief interessant. Franky is een heel ander personage dan Freddy: hij gelooft nog in de goedheid van de mensen.” (lacht) Ook Reinhilde Decleir krijgt een rol in de film als moeder van Franky.

Frits & Freddy werd gedraaid zonder subsidie van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) en dat zal voor Frits & Franky niet anders zijn. Er zal in augustus gedraaid worden in België en in Griekenland.

Het wordt opnieuw een zwarte komedie met een scherp randje. Een koffer vol misdaadgeld valt bijna letterlijk op het hoofd van het duo. Wat gaan ze ermee doen? Het geld teruggeven, het aan de politie bezorgen of het zo snel mogelijk uitgeven? Antwoord in de bioscoop vanaf 6 februari 2013.

RDC