Annick De Ridder: "Nederlandse houding Hedwigepolder is onaanvaardbaar"

Vlaams parlementslid Annick De Ridder (Open Vld) vindt de houding van de Nederlandse regering in het dossier van de Hedwigepolder onaanvaardbaar.

Belga

Ze hoopt dat de Europese Commissie de nodige juridische stappen zal zetten en, indien nodig, een inbreukprocedure start tegen onze noorderburen.

"Het dossier wordt opnieuw op de lange baan geschoven. Ondertussen is het duidelijk geworden dat Europa nooit zal instemmen met de Nederlandse alternatieven. Het heeft allemaal al veel te lang geduurd", reageert De Ridder (foto) op de poging die de Nederlanders gaan ondernemen om de Europese Commissie ervan te overtuigen dat er alternatieven zijn voor de ontpoldering van de Zeeuws-Vlaamse Hedwigepolder.

Het liberale parlementslid meent dat de integrale uitvoering van de verdragen cruciaal is voor de toekomst van de Antwerpse haven. "Wanneer de verdragen niet worden uitgevoerd, leidt dit tot imagoschade, bijkomende kosten en is dit problematisch voor de vergunbaarheid van toekomstige baggerwerken in de Schelde", besluit ze.

Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer