Zwemorganisator riskeert schadeclaim van 250.000 euro

Antwerpen is dan toch niet de gaststad voor het Europees kampioenschap zwemmen. De organisator kreeg niet het nodige geld bij elkaar. Heel wat schadeclaims hangen nu boven zijn hoofd.

jatimmermans

De afgelopen dagen werd het steeds duidelijker dat Georges Straetemans, voorzitter van de Vlaamse Zwemfederatie, niet voldoende sponsors kon aantrekken. Straetemans ging de afgelopen maanden wel een reeks engagementen aan. Zo boekte hij het Antwerpse Sportpaleis voor drie weken, waar het EK zou plaatsvinden. De huurprijs bedraagt 250.000 euro.

“Nu het EK is afgeblazen, zal het Sportpaleis voor die periode leeg staan”, zegt Jan Van Esbroeck, zaakvoerder van het Sportpaleis. “Een jaar geleden beslisten we om de zaal vrij te houden voor deze zwemwedstrijd. We hebben concerten moeten weigeren. Dat zo’n evenement nu om vijf voor twaalf wordt afgezegd, heb ik nog nooit meegemaakt. Ik loop nu inkomsten mis van drank en parkeren. De organisator zal wel verplicht zijn om ons de huur te betalen.”

Straetemans beseft dat er een aantal schadeclaims boven zijn hoofd hangt. “Dit is een reële vrees”, zegt hij. “Op dit moment heb ik nog geen zicht op de omvang en hoe ik dit ga oplossen. Naast het Sportpaleis waren er massa’s hotelkamers in en rond Antwerpen vastgelegd voor de periode van het EK. Ook daar is men allesbehalve tevreden.”

Foto Jan Van der Perre