Senegalees model trekt klacht tegen Sien Eggers in

Print
Senegalees model trekt klacht tegen Sien Eggers in

Senegalees model trekt klacht tegen Sien Eggers in

Veronique Boubane, het Senegalese model dat actrice Sien Eggers beschuldigde van racisme, trekt haar klacht in. "Ik kreeg een brief met uitgebreide excuses. Dat was voor mij voldoende", aldus Boubane.

De Miss België-finaliste van 2008 vertoefde enkele weken geleden in gezelschap van haar man en nog een vriend, beiden half-Congolees, op restaurant in Bourla in Antwerpen. "Plots kwam Sien Eggers vragen van welke afkomst ik was", aldus Boubane. "Ik krijg die vraag wel vaker, dus ik heb gewoon geantwoord. Een minuut later kwam ze terug en vroeg ze op een agressieve toon of we werkten. Ik schrok hier wel van, maar ik zei haar dat we allemaal werkten."

De 60-jarige actrice hield het daar niet bij. "Toen we haar hadden gezegd dat we schrokken van haar vragen, werd ze kwaad", vervolgt Boubane. "Ze was duidelijk aangeschoten en riep: 'Jullie Afrikanen zijn allemaal hetzelfde. Jullie doppen, zeker? Dit is mijn land en jullie komen hier profiteren. Ga terug naar Afrika!'."

Veronique Boubane diende daarop een klacht in bij de politie. Ze wilde naar eigen zeggen geen geld, maar enkel excuses. Nu de verontschuldigingen er gekomen zijn, trekt het model haar klacht in.

Sien Eggers zelf was aangedaan door het incident. "Ik heb geen idee wat er aan de hand is. Ik was toen wel in dat restaurant, maar ik weet niet wat ik gezegd heb. Als er iets in het verkeerde keelgat geschoten is, dan wil ik dat met haar gerust uitpraten. Maar ik ben zeker geen racist."