André Denys opnieuw getroffen door kanker

André Denys (64), de gouverneur van Oost-Vlaanderen, moet zich opnieuw laten behandelen voor kanker. Bij het voormalig kamerlid voor Open Vld werd vorig jaar longvlieskanker vastgesteld. Via Twitter liet Denys weten dat de ziekte hem opnieuw heeft getroffen.

jrosquin

"Vandaag start radiotherapie in UZ Gent. Zoals een bergrit in mijn Tour de France, een beetje nerveus, maar vol vertrouwen." Met die boodschap maakte hij via Twitter zijn ziekte wereldkundig.

In oktober 2010 kreeg Denys het harde verdict te horen dat een long was aangetast door een kwaadaardige kanker. Enkele maanden later werd hij in Zwitserland geopereerd en werd een long weggehaald.

Na de operatie moest Denys om de drie maanden op controle bij de oncologen van het UZ Gent. Enkele weken geleden ontdekten de artsen opnieuw 'iets', zo schrijft De Standaard. Daarop werd beslist om radiotherapie en bestraling weer op te starten.

Buiten zijn tweet wil Denys voorlopig niet al te veel reageren op zijn herval. In het provinciehuis van Oost-Vlaanderen klinkt het dat 'hij de moed er stevig in houdt'.

Foto: Gert Cools

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer