Frituur in Bree pakt uit met reusachtige hamburger Mc Tongerlo

De reusachtige hamburger Mc Tongerlo van frituur ’t Vol Bekske in Tongerlo is uitgegroeid tot een lokale legende. De frituuruitbaters dagen de klanten uit: wie de hamburger van twee kilo - opgediend met frietjes in een taartdoos - helemaal kan opeten, hoeft niet te betalen.

awillems

De Mc Tongerlo is géén normale hamburger. Frituuruitbaters Frank en Dave bestellen speciale grote broden van 30 centimeter doorsnede bij een Turkse bakker in Zwartberg. De gigantische hamburger wordt geserveerd in een taartdoos, die in de hoeken wordt bijgevuld met de inhoud van een groot bakje friet. “Ooit heeft een klant de hamburger voor me gewogen. Onze Mc Tongerlo weegt zo’n twee kilo”, lacht Frank.

“Mensen uit alle uithoeken van het land komen naar hier om te proberen de Mc Tongerlo op te eten. Maar tot op de dag van vandaag is enkel Carlo Steyven uit Neeroeteren erin geslaagd de burger volledig alleen binnen te spelen.”

Regerend Mc Tongerlo-kampioen Carlo Steyven, werkzaam als portier van de Hasseltse discotheek Versuz, is er in Tongerlo en omstreken bekend door geworden. Hij geeft toe dat het soms niet makkelijk is om de hamburger helemaal op te eten, maar zijn eetervaring helpt hem een eind op weg. “Als ik naar de Mc Donald’s ga, bestel ik meestal een vijftal hamburgers en wanneer ik weer thuis ben, heb ik opnieuw honger.”

“Misschien brengt de toekomst een nieuwe Mc Tongerlokampioen, maar de meesten die de poging aangaan, gooien na twee uur eten toch de handdoek in de ring”, grinnikt Frank.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio