Carrefour Genk sluit containers af met kettingen

Print
Carrefour Genk sluit containers af met kettingen

Carrefour Genk sluit containers af met kettingen

Genk - De vestiging van Carrefour in Shopping 1 in Genk sluit sinds enkele weken haar afvalcontainers af met kettingen. “Onaanvaardbaar”, zegt buurtbewoner George Lubinski (59, foto). “Zeker in deze tijd van het jaar. In de containers zitten nog eetbare resten voor mensen die helemaal niets hebben en tenminste daar nog op konden terugvallen.”

"Het eten in zo’n container maakt voor heel wat mensen het verschil uit tussen honger of niet", vertelt de buurtbewoner. "Als je ook dat gaat afgrendelen, dan geef je een heel pervers signaal. Het kan toch niet dat mensen honger moeten lijden terwijl er nog perfect consumeerbaar voedsel gewoon in de container verdwijnt en vernietigd wordt."

Petitie

"Als Carrefour niet op de beslissing terugkomt om dat voedsel toegankelijk te maken voor mensen die dat nodig hebben, ga ik actie voeren. Ik zal de klanten van de Carrefour in Genk vragen om een petitie te ondertekenen. En als dat niet helpt, moeten er andere stappen ondernomen worden. Het zou verschrikkelijk zijn als onze samenleving dit zou accepteren", aldus Lubinski.

Een telefoontje naar de winkelgerant van de Carrefour in Genk levert, behalve dat ze al langer met gesloten containers werken, geen bijkomende informatie op. Ook de nationale communicatieverantwoordelijke van Carrefour wil geen commentaar geven.

CN
Foto CN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio