Vrijgesproken 'muffinman' wil overleg met supermarkten

Steven De Geynst, de man uit Temse die vrijgesproken werd voor de diefstal van twee zakken met misbakken muffins uit een afvalcontainer aan een supermarkt, wil overleg met de warenhuizen om voedselverspilling te vermijden. "Ik ben tevreden met de vrijspraak en hoop dat het arrest het containerduiken uit de illegaliteit haalt. We moeten naar de supermarkten stappen en afspraken maken over voedsel dat weggesmeten wordt", zegt De Geynst.

jatimmermans

De Geynst haalde op 22 maart 2010 twee zakken muffins uit de afvalcontainer op een parkeerterrein aan een vestiging van de GB in Rupelmonde. De correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde de man tot zes maanden celstraf met uitstel, maar het Gentse hof van beroep spreekt hem vrij omdat er geen bedrieglijk opzet was. "Mijn cliënt had gedurende zeven jaar een mondelinge overeenkomst met de uitbater van de supermarkt, die toeliet dat hij bepaalde producten meenam. Het hof meent dat mijn cliënt niet kwaadwillig de muffins wegnam en dat er dus geen diefstal is", zegt zijn advocaat Frank Scheerlinck.

De Geynst had de vrijspraak naar eigen zeggen niet verwacht. "Het hof aanvaardt blijkbaar dat ik al jaren een dialoog had met de eigenaar over het recupereren van weggesmeten producten. Het is duidelijk dat iedereen naar de supermarkten moet stappen en dat we afspraken moeten maken over voedsel dat weggesmeten wordt. Ik hoop dat het probleem in de aandacht blijft en dat het arrest het containerduiken uit de illegaliteit haalt."

Lees ook: Gentse hof van beroep spreekt 'muffinman' vrij

Foto Dirk Kerstens

Meer over Gent