Burgemeester Herstappe wil geen gemeenteraadsverkiezingen

Print
Burgemeester Herstappe wil geen gemeenteraadsverkiezingen

Burgemeester Herstappe wil geen gemeenteraadsverkiezingen

Herstappe - Serge Louwet (foto), de burgemeester van Herstappe, wil in oktober geen lokale verkiezingen in zijn gemeente. Na 18 jaar werkt aan een eenheidslijst waardoor er dit jaar geen verkiezingen nodig zijn in de kleinste gemeente van het land. De oppositie ziet dat echter niet zitten. Dat schrijft Het Nieuwsblad dinsdag.

In 1994 moesten een zeventigtal Herstappenaren voor de eerste keer in tientallen jaren naar de stembus toen de vroegere eenheidslijst Gemeentebelangen van ex-burgemeester Albert Renard concurrentie kreeg van het Herstappe 2000 van Serge Louwet. Louwet won die verkiezingen met zes zetels tegen één.

"We hebben al enkele voorwaardelijke gesprekken achter de rug", vertelt Leon Louwet. "Erg officieel was dat niet, hoor. Je kunt zulke dingen gewoon bespreken bij de bakker."

"Niet altijd happy"

"We hebben enkele voorwaarden gesteld, maar die hebben ze geweigerd", weerlegt oppositielid Angèle Geurts dat optimisme.

"Zes jaar geleden hadden ze ook al zo'n eenheidslijst voorgesteld, maar ook toen hebben we neen gezegd. Ach, we nemen alle beslissingen nu ook al samen met de meerderheid. We liggen niet dwars om dwars te liggen, maar we zijn niet altijd happy met wat er gebeurt. De burgemeester had vorige keer gezegd dat hij na drie jaar de sjerp zou doorgeven, maar dat is niet gebeurd."

Archieffoto RL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio