Flipkens verliest vierde Fed Cup-duel van Jovanovski

Print
Flipkens verliest vierde Fed Cup-duel van Jovanovski

Flipkens verliest vierde Fed Cup-duel van Jovanovski

In de Fed Cup-ontmoeting tussen België en Servië staat het na de vier enkelwedstrijden 2-2 gelijk. Kirsten Flipkens (WTA 176) verloor zondag in de Spiroudôme van Charleroi de laatste enkelmatch van Bojana Jovanovski (WTA 105) met 6-2 en 6-4.

Flipkens maakte, zeker in de eerste set, weinig klaar tegen haar Servische opponente. De pas 20-jarige Jovanovski ging meteen twee keer door haar service. Na 36 minuten tennis stond de 6-2 setstand op het bord.

De tweede set was spannender. Het ging gelijk op tot 4-4 maar toen moest Flipkens opnieuw haar opslag inleveren. Jovanovski profiteerde optimaal en haalde de wedstrijd in haar volgende servicegame binnen (6-4).

Eerder op de dag had Yanina Wickmayer (WTA 29) in twee korte sets de maat genomen van Aleksandra Krunic (WTA 198), de vervangster van de geblesseerde Jelena Jankovic. In het dubbelspel, dat zondagavond plaatsvindt, nemen Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck het op tegen Bojana Jovanovski en Aleksandra Krunic. Het winnende land stoot door naar de halve finales van de Wereldgroep, waar Rusland wacht.

Lees ook: Wickmayer zet België simpel op voorsprong tegen Servië

Foto Belga