Sp.a stelt zich vragen bij innovatiesteun Bekaert

Bart Van Malderen, sp.a-fractieleider in het Vlaams Parlement, betreurt het aangekondigde banenverlies bij staalbedrijf Bekaert. Het bedrijf ontving de laatste 5 jaar 16 miljoen euro innovatiesteun. "Maar wat is het resultaat?", vraagt Bart Van Malderen zich af. Hij wil dat de Vlaamse regering nagaat hoe de toegekende innovatiesteun kan teruggevorderd worden.

jatimmermans

Van Malderen reageert verontwaardigd op de 600 ontslagen die staalbedrijf Bekaert vandaag aankondigt. De sp.a'er roept de VDAB op om regionale cellen op te richten om de ontslagen werknemers "zo efficiënt en zo snel als mogelijk te begeleiden naar een nieuw job".

Zure smaak

De ontslagen laten bij Van Malderen een zure smaak achter. Hij wijst op het feit dat Bekaert de voorbije jaren een pak Vlaamse subsidies heeft gekregen. "Bekaert kon de afgelopen vijf jaar via haar innovatieafdeling Bekaert Technology Center in Deerlijk rekenen op meer dan 16 miljoen euro innovatiesteun. Alleen al in 2011 ontving de staalgigant bijna 4 miljoen euro", aldus Van Malderen.

"Het is dan ook zeer cynisch dat Vlaanderen nu een tweede maal moet betalen via de aangekondigde ontslagenronde. We vragen de Vlaamse Regering om te onderzoeken of we de toegekende innovatiesteun kunnen terugvorderen van Bekaert", stelt de sp.a'er.

Lees ook: Peeters wil werknemers Bekaert weer aan werk helpen

Lees ook: Bekaert wil 609 jobs schrappen in ons land

Lees ook: Productie bij Bekaert valt stil na aankondiging ontslagen

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer