Dossier van OCMW Houthalen tegen twee mantelzorgers uitgesteld

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft vrijdag een dossier, waarin het OCMW van Houthalen-Helchteren een strafklacht wegens laster en eerroof heeft ingediend tegen twee mantelzorgers van een intussen 104-jarige vrouw, uitgesteld naar vrijdag 27 april.

fvangarderen

Herman Bielen en Hildegard Cornelissen zijn de twee wettelijke vertegenwoordigers van Antonia Nouwens, die na een verblijf van elf jaar het OCMW-rusthuis Vinkenhof in Houthalen moest verlaten.

De twee mantelzorgers openden een website en spuiden via die weg onder meer hun bekommernissen over ouderenzorg en allerlei kritiek op de werking van het OCMW rusthuis in Houthalen-Helchteren. Het OCMW aanziet dat als laster en eerroof en diende een klacht in.

Volgens de mantelzorgers werden ze weggepest. Het reilen en zeilen van het rusthuis werd gepubliceerd op de website, net als de kritische opmerkingen.

Eerder waren er al procedures van de voorzitter van het OCMW opgestart met onder meer een eis tot het verwijderen van webpublicaties, maar het hof van beroep heeft die eis afgewezen. De twee mantelzorgers kregen in 2010 ook een toegangsverbod tot het rusthuis opgelegd, waardoor ze zich genoodzaakt zagen om Antonia Nouwens naar een ander rusthuis te verhuizen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio