Ultiem voorstel Chokri: "350 Pukkelpoppers krijgen twee weken extra"

In een brief aan advocaat Alex Wijnant doet Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine een ultiem voorstel: de 350 festivalgangers die het festival willen dagvaarden om de prijs van hun ticket terug te vorderen, krijgen nog twee weken om hun ticket in te ruilen voor drank- en eetbonnen.

jatimmermans

Wijnant besliste vorige week Chokri Mahassine te dagvaarden in een burgerlijk proces. Aanleiding was een telefoontje dat hij donderdag kreeg van Chokri met de boodschap dat hij bij zijn standpunt blijft en dus geen tickets zal terugbetalen.

In der minne

Chokri had eerder aan Wijnant laten weten dat hij bleef openstaan voor een ‘constructief gesprek’. Wijnant maakte daaruit op dat Chokri alsnog van plan was de zaak in der minne te regelen, maar dat is dus niet zo. “Ik heb Wijnant aan de telefoon gezegd dat ik gerust over de kwestie wil praten, maar dat ik bij mijn standpunt blijf dat we niet van plan zijn de 350 Pukkelpoppers hun ticket terug te betalen”, zegt Chokri. “Dat zou compleet oneerlijk zijn tegenover de 80.000 die hun ticket wel ingeruild hebben voor drank- en eetbonnen.”

Ultiem voorstel

Toch wil Chokri de 350 festivalgangers die hem voor de rechter willen dagen nog een ultiem voorstel doen. “Ik heb Wijnant een aangetekende brief gestuurd om hen toch te overhalen niet naar de rechter te stappen. Zo geef ik hen veertien dagen de tijd om alsnog hun ticket in te ruilen tegen drank- en eetbonnen. De termijn om tickets in te ruilen liep begin december al af, maar toch wil ik hen een laatste kans bieden.”

Wijnant krijgt de brief vandaag in de bus. Of de 350 op het voorstel ingaan, moet nog blijken. “Ik zou het jammer vinden als het tot een rechtszaak komt”, zegt Chokri. “Maar dan leg ik me daarbij neer. Het vonnis valt dan wellicht niet voor juni.”

KSn Foto RL

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio