Zonhovense Lotje krijgt eigen heksenmusical

Print
Zonhovense Lotje krijgt eigen heksenmusical

Zonhovense Lotje krijgt eigen heksenmusical

Zonhoven - Precies 20 jaar na het verschijnen van het eerste boekje, krijgt Lotje een eigen musical. Lotje is een klein pienter heksje, dat op haar bezempje allerlei avonturen beleeft. Het heksje werd meteen een megasucces: de boekjes zijn in 18 verschillende talen verschenen en werden nationaal en internationaal bekroond. Aan de reeks kwam een abrupt einde toen schrijfster Lieve Baeten in 2001 om het leven kwam bij een verkeersongeval.

Voor de musical zijn verhalen van verschillende boeken bij elkaar gevoegd. Alles draait rond de verjaardag van Lotje. Ze is ontgoocheld omdat geen enkele heks tijd heeft voor een feestje maar dan staat er plots een cadeau voor de deur... De pas afgestudeerde Marjan De Gendt speelt de titelrol. Lotje gaat op 10 februari in première in het Sint-Niklase Museumtheater en toert volgend seizoen door Vlaanderen.

De musical is de start van een feestjaar, die een climax kent op 7 maart met de onthulling van een standbeeld in Zonhoven, de gemeente waar Lieve Baeten leefde en werkte. Er komt ook nog een Lotje Fandag in Limburg, met theatervoorstellingen, workshops en een heuse heksenwandeling.

guvv

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio