thumbnail: null
thumbnail: null

"Laura is niet de eerste mulat-Miss België"

Laura Beyne is de nieuwe Miss België, en het is meteen eentje met een donkere huidskleur. "De eerste", zei Beyne daar fier over. Maar daar is een ex-Miss België niet tevreden mee.

mgeysmans

Sandra Joine werd in 1992 Miss België. "Ik was de eerste. Ik begrijp niet waarom Laura zoiets zegt. Wat jammer, als organisatrice had Darline Devos daar wel op mogen wijzen. En dan nog, alle kandidates krijgen een informatiebrochure mee. Daarin staat mijn foto, als winnares van 1992. Maar ja, dat is het jaar waarin dat kind geboren werd", steekt Joine van wal in Dag Allemaal.

"Als ik mijn naam zeg, reageert men nog steeds met: Ah, de ex-Miss België. Alleen… als mulat is het heel moeilijk om aandacht te krijgen. Ik heb nooit de kansen van een Tanja Dexters of Véronique De Kock gekregen. Bj het grote publiek ben ik veeleer bekend als 'de ex van Guy Van Sande'. En dat vind ik niet aangenaam. Maar goed, ik heb nu een kwalitatief betere man, een betere fotograaf ook dan Guy. En Laurent heeft een veel betere inborst."

Beeld: Photo News