Lierse wint verrassend van AA Gent

Een wilskrachtig en moedig Lierse heeft een knappe 2-1 overwinning behaald tegen Gent, dat er daardoor niet in slaagt over Anderlecht naar de eerste plaats te wippen.

ccardinaels

Het is Lierse dat als eerste op voorsprong komt, nadat Saidi in tweede instantie een slecht getrapte hoekschop voorbij keeper Boeckx knalt. Er vielen heel wat overtredingen te noteren in een potige wedstrijd, waarin een strijdvaardig Lierse met een voorsprong de rust in ging.

Vlak na de pauze valt de bal dan toch goed voor de Buffalos: Tim Smolders scoort na een knappe Gentse aanval. Een koude douche voor Lierse, dat tot dan toe goed stand hield. Een slecht spelend Gent claimt nog een penalty na een vermeende fout van Kawashima op Brüls, maar krijgt uiteindelijk het deksel op de neus. Claasen scoort de winnende treffer na een flater van doelman Frank Boeckx, die een harde knal van Hussein laat glippen.

In de slotfase speelt Gent nog alles of niets, maar de Oost-Vlamingen blijven uiteindelijk met lege handen achter. Ze laten zo na over Anderlecht, dat morgen speelt tegen Brugge, te wippen. Lierse gebruikt de drie onverwachte punten om weg te komen uit de degradatiezone.