Standard verslaat Beerschot met klinkende 6-1 cijfers

Standard heeft Beerschot met overduidelijke 6-1 terug naar Antwerpen gestuurd. Drie goals voor en drie goals na de rust bezorgden Standard een klinkende zege. MacDonald kon Beerschot nog even doen hopen door de 3-1 binnen te tikken, maar zonder soelaas. Standard komt zo op de vierde plaats terecht, al is dat misschien maar voor even.

ccardinaels

Het duurde tot iets na het half uur voor het eerste doelpunt van 2012 in de Jupiler Pro League viel. Buyens trapte de bal door de benen van Beerschot-doelman Pacovski binnen: 1-0. Enkele minuten later werd de voorsprong van Standard al verdubbeld, na een fraaie volley door Mujangi Bia. Toen Buyens vlak voor rust voor de 3-0 zorgde, leek het boeken toe voor Beerschot.

De Antwerpse fusieploeg kwam echter vol goede moed uit de kleedkamers, en MacDonald kon de aansluitingstreffer simpel binnentikken nadat Dayan de bal tegen de lat had gestift. Meer balbezit en beter spel van Beerschot dan, maar een ongelukkige owngoal van Fjöluson beroofde Beerschot van alle hoop. Gònzález en Batshuayi zetten de harde 6-1 cijfers op het bord.

Standard wipt door deze zege over Kortrijk naar de vierde plaats. Kortrijk speelt vanavond wel nog in en tegen STVV. Beerschot blijft hangen in de middenmotor van het klassement.