Hazodi

Parket niet in fout bij wantoestanden politiezone HaZoDi

Het parket van Hasselt is niet in de fout gegaan in het dossier van fraude en pesterijen bij de lokale politie van de zone HaZoDi. Dat concludeert het parket-generaal van Antwerpen. Het hele dossier komt nu opnieuw in Hasselt terecht. Dat schrijft een krant van de Coreliogroep en wordt bevestigd door het parket-generaal.

jatimmermans

"Er was op een bepaald moment sprake dat er mogelijk magistraten betrokken zouden zijn bij de problemen in de zone HaZoDi. Uit het onderzoek is echter geen enkele betrokkenheid naar voren gekomen", zegt woordvoerder Ben Zajtman van het parket-generaal van Antwerpen - de overste van het parket van Hasselt.

De top van de politiezone HaZoDi (Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek) kwam in oktober in opspraak door een "Panorama"-reportage waarin ex-werknemers als een soort van klokkenluiders wantoestanden zoals graaicultuur en pesterijen aan de kaak stelden. Over procureur Marc Rubens werd dan weer gesuggereerd dat hij de fraude ongemoeid liet.

Nu de beschuldigingen tegen Rubens van de baan zijn, komt het fraudedossier opnieuw bij hem terecht. Tot dat dossier hoort onder meer het rapport van auditkantoor I-Force, waaruit bleek dat enkele leden van de Hasseltse politie voor 445.000 euro aan onterecht uitbetaalde vergoedingen en loonsverhogingen hadden ontvangen. De arbeidsauditeur zal dan weer de pesterijen verder bekijken.

Lees ook: Procureur-generaal onderzoekt graaicultuur bij Hasseltse politie

Lees ook: Burgemeester Claes excuseert zich voor wantoestanden politie

Foto Belga