Kim Clijsters treft Koehler in eerste ronde Melbourne

Titelverdedigster Kim Clijsters (WTA 12) neemt het in de eerste ronde van de Australian Open op tegen de Portugese kwalificatiespeelster Maria Joao Koehler (WTA 222). Clijsters speelde nooit eerder tegen de 19-jarige Portugese, die voor het eerst in haar carrière op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi staat. Bij winst treft de Limburgse, het elfde reekshoofd, de Française Stephanie Foretz Gacon (WTA 108) of de Britse Elena Baltacha (WTA 53).

jatimmermans

Eerder raakte bekend dat Yanina Wickmayer (WTA 29), zaterdag verliezend finaliste in Hobart, in de eerste ronde aan de Kazachse Galina Voskoboeva (WTA 55) werd gekoppeld, tegen wie ze nog nooit speelde. In de tweede ronde wacht Wickmayer, 28e reekshoofd, de Bulgaarse Tsvetana Pironkova (WTA 48) of de Indische Sania Mirza (WTA 105).

Bij de mannen moesten zowel Steve Darcis (ATP 85) als Olivier Rochus (ATP 68) tegen een kwalificatiespeler. Darcis ontmoet de Fransman Florent Serra (ATP 157), tegen wie hij al eenmaal won en één keer verloor. Rochus, zaterdag verliezend finalist in Auckland, treft de Duitser Bjorn Phau (ATP 174). Het wordt hun eerste ontmoeting.

Xavier Malisse (ATP 63) moet in de eerste ronde de baan op tegen de Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP 101), van wie hij de enige vorige ontmoeting won. Daarna ontmoet hij in theorie de Schot Andy Murray (ATP 4).

Vier van de vijf spelers komen al meteen de eerste dag (maandag) in actie. Enkel Malisse moet maandag de baan nog niet op.

De zeven Belgen die in de kwalificaties in actie kwamen, slaagden er niet in de hoofdtabel te bereiken. Kirsten Flipkens (WTA 193) en Yannick Mertens (ATP 253) werden zaterdag in de derde en laatste kwalificatieronde uitgeschakeld.

Foto Belga

Meer over Kim Clijsters