Olivier Rochus verliest finale ATP-tornooi Auckland

Olivier Rochus (ATP 68) heeft de finale van het ATP-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland (398.250 dollar) niet kunnen winnen. De Spanjaard David Ferrer (ATP 5), het eerste reekshoofd, was zaterdag in twee sets te sterk: 6-3, 6-4.

jatimmermans

Het was al de achtste keer dat beide heren tegenover elkaar stonden en de zesde keer dat de Spanjaard aan het langste eind trok.

De 30-jarige Rochus stond voor de tiende keer in de finale van een ATP-toernooi. Slechts twee keer ging hij ook met de bloemen naar huis: in 2000 in Palermo en in 2006 in München. Ferrer boekt met Auckland de twaalfde toernooizege van zijn carrière.

"Ferrer op cruciale momenten beter"

"Ik heb een goede finale gespeeld en ik denk dat het niveau uitstekend was", aldus 'Oli'. "Het was een fysiek erg zware wedstrijd en er waren enorm veel lange rally's. Ik ben tevreden over de wedstrijd die ik vandaag gespeeld heb en ook over de manier waarop ik de hele week speelde. Vandaag was Ferrer op de cruciale momenten gewoon beter", aldus Rochus, die woensdag zijn 31e verjaardag viert.

Ferrer zelf mocht in Auckland voor het derde jaar op rij juichen, na zijn eerdere eindzeges in 2010 en 2011. "Dit was een erg moeilijke wedstrijd", vond de Spanjaard. "Vooral in de tweede set hebben we het publiek mooi tennis laten zien. De sleutel van de partij was het verschil tussen mijn en zijn eerste opslag", klonk het.

Foto Reuters

Meer over Olivier Rochus