thumbnail: null
thumbnail: null

Eddy Wally opent eigen museum in rusthuis: "Ik ga weer optreden" (video)

Eddy Wally is van plan om opnieuw te zingen op het podium. Dat heeft hij gezegd bij de opening van een museum over zijn eigen carrière in het OCMW-rustoord Bloemenhof in Zelzate. De charmezanger verblijft er sinds zijn hersenbloeding in maart 2011. Een twintigtal collega's, onder wie Wendy Van Wanten, Johan Stollz, Jo Leemans en Ro Burms woonden de opening bij.

wverhaert

Wally is al sinds 2005 ereburger van Zelzate, maar nu zijn er ook plannen voor een museum. Volgens OCMW-voorzitter Frank Bruggeman werd de zanger zelden gewaardeerd in Zelzate. "Er zijn zelfs mensen die hem het museum niet gunnen."

Bruggeman richtte in samenspraak met de familie van de zanger een permanente tentoonstelling op in de inkomhal van het OCMW-rustoord, met onder meer kostuums en gouden platen. Een initiatief dat maar matig kan geapprecieerd worden door burgemeester Freddy De Vilder. "Het gemeentebestuur is bezig met de realisatie van het museum, maar voorlopig is er nog geen bestuursakkoord", luidt het.

De Vilder ontkent met klem dat hij het museum tegenhoudt. "Ik ken Eddy Wally al meer dan 30 jaar als een ongelooflijk entertainer: de Will Tura van het charmelied en een man die Zelzate op de kaart heeft gezet! Als er een akkoord over het museum is, zullen alle spullen uit het rustoord naar daar verhuizen." Maar Bruggeman is daar nog niet zeker van. "Zelfs als het museum er komt, zal er nog iets hier blijven om hem te eren."