Deurwaarder wil tiental Zuid-Limburgse carnavalswagens aanslaan

Een tiental Zuid-Limburgse carnavalsverenigingen, die hun praalwagen hebben gestald in een loods in het Waalse Warsage, dreigen hun wagen kwijt te geraken omdat de uitbater van de loods financiële problemen heeft. Omdat de man zijn schulden niet kan terugbetalen, wil een deurwaarder komende dinsdag alle carnavalswagens in de hangar in beslag komen nemen.

fvranckx

"De uitbater heeft ons laten weten dat een deurwaarder komende dinsdag al de praalwagens in zijn hangar in beslag zal komen nemen", zegt Jean Hensen, voorzitter van carnavalsvereniging De Metselèren uit Eisden. In de loods in het Waalse Warsage, net over de grens met Voeren, staan in totaal een tiental Limburgse praalwagens.

Ook carnavalsverenigingen Sjut In uit Kanne (Riemst), De Vrégelère uit Spouwen (Bilzen), De Djimmers uit Moelingen (Voeren) en De Boemelaire uit Sint-Martens-Voeren hebben er een wagen gestald. "Onze wagens staan daar omdat we er in onze gemeente nergens een plaats voor vinden", klinkt het bij de verenigingen.

Een aantal getroffen carnavalsverenigingen is in ieder geval niet zinnens nom de deurwaarder dinsdag zomaar zijn gang te laten gaan. "Als hij onze wagen aanraakt, zetten we hem op de wagen", briest Jean Hensen.

Andere carnavalsverenigingen nemen alvast het zekere voor het onzekere en slepen hun wagen dit weekend weg. Al hopen ze toch nog dat er een compromis kan worden gesloten met de deurwaarder.

KoSn Foto TP

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio