Overvallers maken 1.200 euro buit bij Voerense apotheker

Een Franssprekende man met bivakmuts heeft woensdagavond even voor sluitingstijd apotheek Krausch in de Kloosterstraat in 's-Gravenvoeren (Voeren) overvallen. De man bedreigde de apothekeres, en trok vervolgens naar de woonkamer waar haar gezin zat. De overvaller ging aan de haal met de inhoud van de kassa, zo'n 1.200 euro. De politie van Voeren stelt een onderzoek in.

fvranckx

Rond 18.15 uur stapte de gemaskerde kerel de apotheek binnen. Een apothekeres die in de bereidingskamer aan het werk was, werd bedreigd. Er waren op dat moment geen klanten in de apotheek.

Geldkoffer

"Mijn collega moest op de grond gaan liggen. Hij sloeg hem op het hoofd en eiste de geldkoffer", vertelt Aurelie Charpentier. "Zelf was ik net naar de woonkamer gegaan om te gaan eten met mijn man en kinderen. De overvaller verplichtte mijn man en kinderen van 3 en 5 jaar om op de grond te gaan liggen. Hij dreigde ermee mij te vermoorden als ik hem de geldkoffer niet zou tonen."

"Ik heb de man gezegd dat we geen koffer hebben en heb hem dan de kassa in de apotheek getoond. Die kassa heeft de overvaller leeggehaald. Vandaag hebben we na inventaris vastgesteld dat er zo'n 1.200 euro inzat. Hij heeft ook de handtas van mijn collega meegenomen met daarin ook haar gsm", aldus de aangeslagen apothekeres.

NM

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio