Steden verwachten overrom­peling voor vuurwerkspektakel

De Vlaamse steden maken zich op voor het nieuwjaarsvuurwerk en voor een massa volk. Onder meer in Antwerpen, Brussel, Leuven en Gent zal er om middernacht een mooi schouwspel aan de hemel te zien zijn.

jrosquin

Net zoals de voorgaande jaren luidt de stad Antwerpen het nieuwe jaar in met een vuurwerk dat wordt afgeschoten boven de Schelde, vanop een ponton ter hoogte van het Zuiderterras. Vanaf middernacht zal het twintig minuten lang schitteren aan de hemel. Het schouwspel zal muzikaal ondesteund met moderne feestmuziek van bekende namen als DJ Tiësto en Faitless.

De stad heeft een budget van 30.000 euro uitgetrokken.

Kunstberg in Brussel

De Brusselse politie verwacht straks tienduizenden toeschouwers voor het traditionele nieuwjaarsvuurwerk dat opnieuw afgestoken wordt op de Kunstberg.

Vanaf 22.30 uur start een dj met muzikale animatie in de buurt van de Kunstberg naast het Centraal Station. Om middernacht volgt het vuurwerk dat wordt afgestoken door vuurwerkmeesters Van Cleemput.

Strenge maatregelen

In bepaalde steden zijn er ook strenge maatregelen getroffen rond het afsteken van vuurwerk. In Gent mag enkel vuurwerk afgestoken worden tussen 23 en 2 uur door mensen die ouder zijn dan 16. Wie in Mechelen vuurwerk wil afsteken heeft dan weer de toestemming nodig van de burgemeester.