Brandweer moet auto's blussen langs twee kanten E40 in Tienen

Op de E40 Brussel-Luik in Tienen is zaterdagnamiddag rond 14.45 uur een wagen ingereden op de middenberm. De auto vatte vuur, maar kon tijdig geblust worden. De gewonde bestuurder werd naar het Heilig Hartziekenhuis in Tienen overgebracht.

jrosquin

Tijdens de interventie van de hulpdiensten vloog een paar honderd meter verder op de E40 in de richting van Brussel het motorcompartiment van een bestelwagen in brand. De brandweer had ook hier de situatie snel onder controle. Dat meldt de federale wegpolitie van Bertem.

Brokstukken

Omstreeks 14.45 uur verloor de chauffeur van een Peugeot de controle over zijn stuur. De auto knalde tegen de middenberm. De chauffeur werd door de ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis in Tienen. Over de ernst van zijn verwondingen is voorlopig nog geen duidelijkheid. Door de crash lag de snelweg bezaaid met brokstukken. Het verkeer op de E40 in de richting van Luik moest drie kwartier lang over de pechstrook.

Net voor het einde van interventie van de hulpdiensten was er opschudding aan de andere kant van de E40 in de richting van Brussel. De motor van een bestelwagen was oververhit geraakt. De auto kwam tot stilstand op de autosnelweg. De bestuurder kon met hulp van enkele agenten zijn voertuig op de pechstrook duwen. De brandweer was vrijwel meteen ter plaatse om erger te vermijden.

Omstreeks 15.45 uur was de E40 in beide richtingen opnieuw volledig vrij.