Obama verwacht in 2012 nog grotere veranderingen

Het komende jaar zal nog grotere veranderingen met zich brengen dan 2011. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama zaterdag verklaard tijdens een nieuwjaarstoespraak. In 2012 dingt Obama naar een tweede ambtstermijn.

jrosquin

"Het voorbije jaar was er voor ons land een met grote uitdagingen en veel vooruitgang", klonk het in Obama's wekelijkse radiotoespraak. "Wij hebben een eind gemaakt aan een oorlog en staan op het punt om in een tweede land hetzelfde te doen", ging de Amerikaanse president verder met een verwijzing naar Irak en Afghanistan.

"Wij hebben al-Qai'da een zware slag toegebracht en de veiligheid van de Amerikanen verhoogd", luidde het met een verwijzing naar de eliminatie van Osama bin-Laden in mei.

"Wij hebben onze vrienden in heel de wereld bijgestaan tijdens natuurrampen en revoluties", voegde Obama eraan toe. Hij alludeerde zo op de omwenteling in de Arabische wereld.

Sterker uit crisis

"Het staat vast dat 2012 ons nog meer veranderingen zal brengen. Ik ben ervan overtuigd dat we die zullen aankunnen en er sterker zullen uitkomen", verzekerde de huidige bewoner van het Witte Huis.

Op economisch vlak ontwaart het Amerikaanse staatshoofd tekenen dat de activiteit in de VS weer aantrekt. Hij beloofde opnieuw de middenklasse te zullen verdedigen, een van zijn favoriete thema's in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 6 november 2012.

Foto: Photo News

Meer over Barack Obama