Clijsters begint vroeg aan 2012

Voor Kim Clijsters start het seizoen 2012 al op nieuwjaarsdag. Zondagochtend (rond 5 uur Belgische tijd) begint ze aan het WTA-tornooi van Brisbane met een eerste ronde tegen de 20-jarige Roemeense Simona Halep (WTA 47). Als Clijsters het ver wil schoppen op het Australische tornooi, dat ze in 2010 won, dan moet ze in de daaropvolgende ronden afrekenen met heel zware tegenstand. In theorie volgt in de tweede ronde al Ana Ivanovic, in de kwartfinales eerste reekshoofd Samantha Stosur en in de halve finales Serena Williams.

jatimmermans

"Ik heb zo ver nog niet gekeken", lachte een fit ogende Clijsters zaterdagmiddag. "Het maakt mij niet uit dat ik al op zondag moet spelen. Het zou wel anders geweest zijn als ik hier pas na kerstdag was toegekomen." Clijsters heeft naar eigen zeggen weinig last ondervonden van de negen uur tijdsverschil met België. "Maar ik hou er ook wel van om vroeg slapen te gaan: tussen negen en halftien en om zes uur alweer opstaan."

Met een match op nieuwjaarsdag komt er van feesten op oudjaar niet veel in huis. "Vorig jaar speelde ik al in Thailand op 1 januari, en twee jaar geleden ben ik hier in Brisbane ook niet opgebleven tot middernacht."

Clijsters' hotel ligt nochtans vlakbij de rivieroever waar ze tweemaal vuurwerk afsteken. Eenmaal om halfnegen 's avonds en eenmaal om middernacht. "Dat van halfnegen wordt fijn voor de kindjes. Ik vind het ook leuk zo. Ik moet hier al bijna elke dag op restaurant, nu kunnen we met coach Carl, osteopaat Sam en al hun kindjes wat spelletjes spelen, een potje kaarten en naar dat eerste vuurwerk kijken. Meteen daarna wensen we elkaar nieuwjaar en dan ga ik vroeg slapen."

FVR

Foto Photo News

Meer over Kim Clijsters