KSK Hasselt zoekt naar manieren om te blijven bestaan

Het oude dagelijkse bestuur van KSK Hasselt heeft de hoop om op - zelfs korte? - termijn weer te voetballen nog altijd niet opgegeven. Spreekbuis John Vossen: "De vereffening is ingezet. Maar we werken dag en nacht om de club in leven te houden: er zijn dagelijks contacten met de KBVB, de vereffenaar en de stad Hasselt. Ik lees dat de voorzitter het stamnummer aan de jeugd wil schenken zodat zij het seizoen kunnen afmaken.

jatimmermans

Maar zo simpel is dat niet: jeugd en eerste ploeg vallen onder één vzw. Dus als de eerste ploeg niet kan voetballen, kan de jeugd dat ook niet. Er zijn wel enkele openingen naar de jeugd toe. Om het stamnummer te bemachtigen moeten we de resterende schulden afbetalen. Over het exacte bedrag daarvan, kan ik geen concrete uitspraken doen.

Betalen we die schulden, dan kunnen we op 15 januari voetballen in Union. Met welke spelers dat gaat zijn, weet ik niet. Naast het administratieve luik, is er ook het sportieve luik. Mocht het ons lukken om heelhuids uit dit kluwen te komen, dan moeten de spelers weer dringend gaan trainen. Tegen medio komende week, moeten we daarover definitief uitsluitsel hebben."

Supporters van KSK Hasselt hopen volgende week hun actieplan 'Red KSKH' voor te stellen aan het publiek.

Lees ook: KSK Hasselt gaat in vereffening

Lees ook: Vereffenaar: "Derde klasse is nu geen optie meer voor KSK Hasselt"

FrBa

Foto Karel Hemerijckx

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio