Meer leugentests in zaak Elke Wevers

Tom Hompes was niet de enige die in de verdwijningszaak van Elke Wevers op vrijwillige basis een test aan de leugendetector heeft afgelegd. Dat heeft de redactie uit goede bron vernomen. Er werden nog andere personen gevraagd om die test af te leggen. Sommigen zijn daarop ingegaan, anderen niet.

jatimmermans

Tom Hompes (36), sinds donderdag vrij uit de gevangenis, is vrijdag op bezoek geweest bij Elkes ouders. Elkes vader had hem na zijn vrijlating onmiddellijk gecontacteerd maar kreeg hem niet aan de lijn. Uiteindelijk lukte het hem wel via een vriend, waarop hij Tom uitnodigde langs te komen. “Tom is hier geweest tussen 12 en 14 uur. We hebben een ernstig gesprek gevoerd van man tot man en mijn conclusies blijven dezelfde: Tom heeft niets te maken met de verdwijning”, zegt vader René.

Het is best mogelijk dat Tom maandag al opnieuw aan de slag gaat op de campus Bree van het ziekenhuis Maas en Kempen waar hij technisch medewerker is. Hij zat 17 dagen in de gevangenis nadat hij faalde bij de leugendetectortest. In die periode heeft hij veel steun gekregen vanuit het ziekenhuis. Het onderzoek naar Elke Wevers gaat intussen onverminderd voort.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio