Bubbels met gouden praline

Print
Bubbels met gouden praline

Bubbels met gouden praline

Hasselt - Een glas champagne, met daarin een praline met een laagje 22 karaats bladgoud: het luxueuze feestartikel van chocolatier Boon is sinds gisteren ook in Hasselt te koop. Vorige week lanceerde de Hasseltse chocolatier de nieuwigheid in New York. Eén gouden praline kost vijf euro.

“Het gaat om een chocolade kogel die gevuld wordt met een ganache van champagne en dan in bladgoud van 22 karaat gewikkeld wordt”, vertelt chocolatier Patrick Mertens. “Goud is overigens het enige metaal dat toegelaten wordt in voeding.”

Blinkende parel

“De blinkende parel wordt dan in een glas champagne gedropt. Het koolzuur in de champagne werkt meteen in op het bladgoud zodat je een extra bubbelend drankje krijgt waarin, na enkele minuten, stukjes bladgoud gaan zweven.”, aldus Mertens.

“Die kan je zonder probleem mee opdrinken. Als afsluiter van je glas heb je dan nog een heerlijk frisse chocoladekogel. Voor de feestdagen is dit een ideaal ‘specialleke’ en ook bij gouden bruiloften kan je dit perfect gebruiken.”

New York Times-gebouw

“We hebben op vraag van Toerisme Vlaanderen een lading van deze gouden kogels overgevlogen naar New York. Daar zijn ze op de 44ste verdieping van het New York Times-gebouw aan 450 gasten voorgesteld. En nu zijn ze in Hasselt in onze winkel te koop.” Eén gouden praline weegt 5 gram en kost 5 euro per stuk. Ze worden in een speciaal stolpje verkocht.

DJ
Foto SM

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio