De Coninck: "Regeerakkoord moet worden uitgevoerd"

Print
De Coninck: "Regeerakkoord moet worden uitgevoerd"

De Coninck: Regeerakkoord moet worden uitgevoerd

"Het regeerakkoord moet worden uitgevoerd." Zo heeft federaal minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) donderdag gereageerd op de vraag van de vakbonden om de kb's over brugpensioen en tijdskrediet nog niet te publiceren in het staatsblad.

Na haar onderhoud met de vakbonden zei de minister dat "ze begrijpt dat een aantal zaken moeilijk liggen, maar dat het regeerakkoord moet worden uitgevoerd". Ze is wel bereid nadien in sociaal overleg te treden.

"Dat is het paard voor de kar spannen. Het is gebruikelijk eerst te overleggen", reageerde Eddy Van Lancker van de socialistische vakbond ABVV. Hij ziet geen reden om de nationale staking van 30 januari af te blazen.

Over die geplande nationale staking wilde De Coninck zich niet uitspreken. "De bonden moeten hun rol spelen; wij de onze", zei ze alleen.

De enkele tientallen vakbondsmilitanten trekken verder met bussen naar het kabinet van minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Die benadrukte donderdagmorgen dat de pensioenhervorming noodzakelijk is om het pensioenstelsel op lange termijn te garanderen. Het project "wordt gesteund door de hele regering, inclusief premier Elio Di Rupo".

Lees ook: Openbaar vervoer ligt bijna volledig stil

Van Quickenborne: "Pensioenplan is project van heel de regering"
Fileleed beperkt tijdens ochtendspits