Van Quickenborne: "Pensioenplan is project van heel de regering"

Print
 Van Quickenborne: "Pensioenplan is project van heel de regering"

Van Quickenborne: Pensioenplan is project van heel de regering

Minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne benadrukt nogmaals dat de pensioenhervorming noodzakelijk is om het pensioenstelsel op lange termijn te garanderen. Het project "wordt gesteund door de hele regering, inclusief premier Elio Di Rupo", zei de minister op de Franstalige radiozender Bel-RTL.

Van Quickenborne ligt onder vuur omwille van de pensioenhervorming, de snelle invoering ervan en de communicatie erond. Op de radio verdedigt hij de snelheid waarmee hij de aanpassingen doorvoert: andere landen hebben gelijkaardige hervormingen reeds doorgevoerd, luidt het. "Het is voorzien in het regeerakkoord." De teksten moeten deze week gestemd worden in het parlement, "anders verliezen we een jaar".

Van Quickenborne zei nog rekening te zullen houden met de kritiek van de Raad van State op de pensioenhervorming. Hij zal zijn antwoord op die kritiek donderdagnamiddag in de plenaire Kamer geven. Dat lijkt hem de meest geschikte plaats.

De minister hoopt tot slot in januari en februari te herbeginnen met een goed sociaal overleg voor het voortzetten van de hervormingen.

Nieuw overleg

Straks rond 14 uur zitten de overheidsvakbonden en Van Quickenborne opnieuw rond de tafel voor een onderhoud over het pensioenplan. Dat laat voorzitter Karel Stessens van de socialistische overheidsvakbond (ACOD) weten.

De vakbonden hopen er van de minister te horen waarover hij nog precies wil onderhandelen. In een ontmoeting woensdag met de vakbonden liet hij verstaan dat aan de grote lijnen van het pensioenplan niet meer zal worden geraakt, maar dat er wel ruimte is voor sociaal overleg.

Foto Isopix