Tom Hompes zeker nog tot na kerst in de cel

Print
Tom Hompes zeker nog tot na kerst in de cel

Tom Hompes zeker nog tot na kerst in de cel

Maaseik - In afwachting van zijn verschijning voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen, blijven de speurders zoeken naar aanwijzingen van de mogelijke betrokkenheid van Tom Hompes (36) bij de verdwijning van zijn vriendin Elke Wevers. Wellicht is dat pas volgende week woensdag het geval. Intussen blijft hij opgesloten in de gevangenis van Hasselt.

In het onderzoek naar Elke Wevers zijn - in tegenstelling tot maandag en vrijdag - geen bijzondere onderzoeksdaden gesteld. Toen vond een grondige huiszoeking plaats in het appartement waar de vermiste vrouw en haar aangehouden vriend woonden aan het Scholtisplein in Neeroeteren.

Vrijdag was dat het geval in en rond de campus Bree van het ziekenhuis Maas en Kempen waar Hompes als technisch medewerker werkte. De onderzoekers hadden toen vooral oog voor de afvalcontainers waar Hompes als klusjesman toegang had voor de verwerking van medisch afval.

“Verkeerde richting”

De speculaties die daarop ontstonden, vinden de speurders te voorbarig. “Alle hypotheses worden onderzocht zoals dat in elk onderzoek het geval is”, klinkt het in gerechtelijke kringen. Tom Hompes is volgens zijn raadsman, meester Sophie Lycops, sinds zijn aanhouding vorige week maandag niet meer verhoord. Hij blijft alle betrokkenheid ontkennen.

“Er is van mijn cliënt geen bijkomend verhoor afgenomen, maar wel van familieleden. Ik heb mijn cliënt dinsdagmorgen gesproken. Hij heeft het niet gemakkelijk. Hij heeft het gevoel dat men verkeerd zit te zoeken. Het doet hem goed dat nog redelijk wat mensen positief over hem blijven. Alleen als hij langer in de cel blijft zitten, gaan de mensen volgens hem denken: waar rook is, is vuur.”

NV

Lees ook: Huiszoeking vriend Elke Wevers levert niets op

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio