Familielid van vermoorde Gabriel terug achter tralies

Orlando Leblond, een familielid van de peuter Gabriel die bij de aanslag in Luik om het leven kwam, is zondag ter beschikking gesteld van het parket van Luik. Hij zit weer opgesloten in de gevangenis van Hoei, waaruit hij eerder ontsnapt was.

drombouts

Orlando Leblond ging in juli samen met een kompaan op de vlucht uit de gevangenis. De twee gijzelden een bewaker en gingen er samen met het slachtoffer vandoor in diens wagen. Leblond dook daarna onder in Frankrijk, maar kwam terug naar België toen hij het overlijden van Gabriël vernam. De kompaan werd eerder al opgepakt.

Leblond was zaterdag niet aanwezig bij de begrafenis. Hij ontmoette echter wel familieleden in het Luikse. Zaterdagnamiddag werd hij opgemerkt in een auto, waarin ook andere personen zaten. De politie stelde eerst een veiligheidszone in alvorens over te gaan tot de arrestatie. Leblond was gewapend met een pistool, maar bood geen weerstand aan de agenten.

Na zijn verhoor wordt Orlando Leblond opnieuw opgesloten in de gevangenis van Hoei. In Charleroi lopen nog drie andere onderzoeken naar de man.

Meer over Luik

Aangeboden door onze partners