Man vrijgesproken voor platbranden huis ex in Berendrecht

De Antwerpse strafrechter heeft Pierre D.D. (50) uit Temse vrijgesproken voor brandstichting. De sociale huurwoning van zijn ex-vriendin aan de Van Couwervenstraat in Berendrecht brandde op 22 januari volledig uit. Volgens de rechtbank staat het vast dat het vuur werd aangestoken, maar niet dat hij de dader is. De vrouw en haar vier kinderen raakten alles kwijt en grijpen nu ook naast een schadevergoeding.

jrosquin

De brand brak uit in de hal van de woning. In de puinresten werden sporen van gasolie, diesel en motorbenzine aangetroffen en er lag ook een lege jerrycan. Pierre kwam snel als verdachte in beeld. Hij was kwaad omdat zijn ex die dag hun afspraak geannuleerd had en een buur had hem met een jerrycan naar binnen zien gaan.

Aanwijzingen

De beklaagde zei dat hij alleen maar de hond was komen halen en ontkende dat hij een jerrycan bij had. In de koffer van zijn wagen werden nog twee jerrycans met gasolie en diesel aangetroffen, maar die waren volgens hem voor het vuurtje in de garage waar hij woonde.

De man zat negen weken in voorhechtenis. De rechtbank gaf hem vrijdag het voordeel van de twijfel: de jerrycans in zijn wagen waren nog gevuld, de jerrycan in de hal was ongebruikt en op zijn kleding en lichaam werden geen sporen van brandversnellers aangetroffen.

Geen schadevergoeding

De verzekeringsmaatschappij vroeg 84.987 euro schadevergoeding en de ex van Pierre 10.000 euro, maar beiden vissen achter het net.

Foto: BFM

Meer over Temse