"Ik ben de broer van een monster"

Print
"Ik ben de broer van een monster"

Ik ben de broer van een monster

In een interview met het Duitse blad Bild vertelt Abdelhak Amrani, de enige broer van Nordine Amrani (foto), dat hij niet snapt dat zijn broer tot moorden in staat was. "Ik ben nu de broer van een monster en leef enkel nog voor de toekomst van mijn kinderen", aldus Abdelhak.

Nadat hun moeder in 1998 stierf, nam Abdelhak de opvoeding van Nordine voor zijn rekening. De broers hadden een zeer hechte band met elkaar. "We waren als jing en jang", vertelt Abdelhak tegen de journalist van Bild.

"Nordine kon zeer goed lassen en was altijd bereid om te werken", haalt Abdelhak nog een goed beeld op van zijn jongere broer. "Zo kon hij geld verdienen. Als u gezien zou hebben wat hij allemaal kon met zijn handen, dan had u hem nooit in staat geacht tot wat hij nu allemaal heeft gedaan. Ik kan het maar niet begrijpen. Mijn broer was geen gek."

Foute mensen

Toch ontkent Adbdelhak niet dat Nordine soms aan illegale praktijkjes deed. "Mijn broer heeft altijd zaakjes gedaan", geef Abdelhak toe. Maar dat kwam volgens Abdelhak omdat hij in contact kwam met de foute mensen. "Er lopen veel gangsters rond in Luik", heeft Abdelhak daarover te zeggen. Toch was hij op de hoogte van de cannabisplantage, al ontkent hij dat zijn broer zelf drugs nam of alcohol dronk.

Ondanks dat beide broers hun eigen leven hadden, hadden ze sporadisch nog contact met elkaar. "Samen met mijn gezin woon ik in een andere stad", aldus Abdelhak. "Een maand geleden heb ik Nordine aan de telefoon voor de laatste keer gehoord. Hij liet toen weten dat 'alles goed was'."

Geen afscheidsbrief

Abdelhak vernam het lugubere nieuws van de aanslag via de radio. Na enkele uren dook de naam van Nordine op. "Ik heb toen geroepen en geweend", aldus Abdelhak. Zelf werd hij drie uur lang ondervraagd door de politie. Toch kon hij zelf ook geen antwoord verzinnen waarom zijn broer dergelijke gruweldaad deed. Hij vertelde ook dat zijn broer geen afscheidsbrief achterliet.

Zelf ziet Abdelhak ook af van de situatie. "Maar ik voel meer mee met de nabestaanden van de slachtoffers dan met mijn broer", geeft hij onomwonden toe. "Sinds dinsdag ben ik de broer van een monster. Ik leef alleen nog voor de toekomst van mijn kinderen en wacht op de dood", besluit Abdelhak.

Lees ook: Aanslag Luik eist zesde dodelijk slachtoffer