Weer onrustwekkende verdwijning van student in West-Vlaanderen

Print
Weer onrustwekkende verdwijning van student in West-Vlaanderen

Weer onrustwekkende verdwijning van student in West-Vlaanderen

Er is mogelijk opnieuw een student vermist in West-Vlaanderen. Sinds zaterdagochtend is er geen spoor meer van de 20-jarige Frederic Coopman uit Oostkamp. De student was vrijdagnacht uitgeweest in de club Entrenous in de Langestraat in Brugge. Hij vertrok daar omstreeks 5 uur met zijn fiets richting Oostkamp.

Coopman is een student aan de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) in Kortrijk. Zijn verdwijning doet onvermijdelijk denken aan de vermissing van Waldo Van Raemdonck. De student aan de KULAK in Kortrijk werd na een week van intensief speuren teruggevonden in Oostenrijk, waar hij uit het leven stapte door zich onder een trein te gooien.

De federale politie en het Brugse parket zetten meteen de grote middelen in om een teken van leven te vinden van Coopman. Zo speurt een helikopter het traject tussen Brugge en Oostkamp, waar de ouderlijke woonst van de student is, af.

Muts en handschoenen gevonden

Langs het fietspad op de Brugse ring ter hoogte van de Gentsepoort werden zaterdag al de muts en de handschoen van de student gevonden. Die lagen netjes op een haag. De politie vermoedt dat iemand de kledingstukken vond en op de haag legde als verloren voorwerp. De politie zou graag met die persoon in contact komen.

Voorts wordt nog samengezeten met de Cel Vermiste Personen om na te gaan welke acties ondernomen dienen te worden.

Foto en tekst: BELGA