Drie zwaargewonden door explosie bij Bewel in Hasselt

Print
Drie zwaargewonden door explosie bij Bewel in Hasselt

Drie zwaargewonden door explosie bij Bewel in Hasselt

Hasselt - Vandaag heeft om even voor 12 uur een explosie in een stooklokaal van Bewel in Hasselt drie zwaargewonden geëist. Het gaat om drie werknemers van het bedrijf Leenen uit Sint-Truiden: een 40-jarige ploegbaas uit Alken, een 46-jarige werfleider uit Nieuwerkerken en een 53-jarige projectleider uit Maasmechelen. Ze zijn in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee slachtoffers zijn er ernstig aan toe en werden per helikopter vanuit Hasselt overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. Het derde slachtoffer wordt in Leuven verder verzorgd.

De explosie was zo hevig dat stapelpakketten, die zeventig meter verderop in het bedrijf waren opgesteld, werden weggeblazen. Bij de werknemers van Bewel vielen geen gewonden. Zij waren er als eerste bij om de slachtoffers de eerste hulp toe te dienen.

Omdat verschillende mensen van Bewel waren aangedaan door de gebeurtenis besliste de directie de afdeling stil te leggen. Over de oorzaak van de explosie bestaat nog geen duidelijkheid.

Lees morgen meer in Het Belang van Limburg.

Chris Nelis
Foto CN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio