Dewinter verhuist niet naar Namibië: "Ik offer me op"

Verhuist Filip Dewinter naar Namibië? In mei 2010 zei het Vlaams Belang-kopstuk dat hij naar dat Afrikaanse land zou verhuizen als Elio Di Rupo premier werd. Nu dat het geval is, wordt Dewinter herinnerd aan zijn 'belofte'. Maar voorlopig blijft Dewinter gewoon waar hij is.

ikerremans

Op 22 mei 2010 twitterde Dewinter "Di Rupo premier! No way! Dan verhuis ik naar Namibie...". Die uitspraak was meteen de aanleiding voor de oprichting van de Facebookgroep 'Philip Dewinter moet zich aan zijn belofte houden!'. Die groep telt intussen meer dan 50.000 leden.

Nu Elio Di Rupo op het punt staat de eed af te leggen als premier van België, wordt Dewinter op Twitter en Facebook herinnerd aan de uitspraak die hij deed op 22 mei 2010. "Beloofd is beloofd", staat te lezen op Facebook.

"Nee, ik ga het land niet verlaten", reageert Dewinter. "Op dat moment kon ik niets anders bedenken, ik wilde alleen maar mijn ongenoegen uiten. Maar ik wil mijn tegenstanders dat plezier niet gunnen."

"Integendeel, ik offer me op en zal mee het verzet tegen Di Rupo organiseren. Bij zijn premierschap leg ik me niet zomaar neer. Telkens als Elio Di Rupo in Vlaanderen verschijnt, zullen wij manifesteren en protesteren om duidelijk te maken dat hij niet welkom is en 'persona non grata' is."

In een interview met GVA-TV in juni 2010 zorgde Dewinter al voor een achterpoortje:

Meer over Elio Di Rupo