Akpala doet het voor Club

Club Brugge pakte de zege op de valreep tegen Westerlo. Invaller Akpala redde in de slotfase de meubelen voor de bezoekers die bijna de hele wedstrijd de tanden stuk beten op een goed georganiseerde thuisverdediging.

pirombouts

Bij Westerlo kreeg Owusu normaliter de voorkeur op Dekelver waardoor de thuisploeg zou starten met de elf die vorige week tegen Bergen een 0-1-achterstand ombogen tot 2-1-winst. Owusu liep tijdens de opwarming evenwel een blessure aan de hamstrings op waardoor Dekelver in extremis aan de aftrap stond.

Beide ploegen legden van bij de aftrap de accenten op een goede organisatie waardoor het spektakelgehalte voor de rust bijzonder laag lag. Het was even wachten op het eerste hoogtepunt toen de doorgebroken Vanthournout op de rand van de zestien een lichte por in de rug kreeg van Odjidja en om een strafschop schreeuwde. Scheidsrechter Gumienny wuifde het protest weg. Kort hierop vuurde Lilu het eerste schot richting kader af, maar de bal suisde naast.

Westelse verdediging

Club gooide bij elke tegenaanval het spel snel om, maar geraakte daarbij overwegend verstrikt in het Westelse verdedigingsweb. De Brugse doelkansen tijdens het eerste halfuur bleven daardoor beperkt tot een kopbal van Vleminckx die over suisde en een afstandsschot van Zimling dat door Liliu voor de paal werd weggekopt. In het derde kwartier kwam Club wel dicht bij de openingsgoal toen eerst Refaelov en vervolgens Vleminckx van dichtbij op Deelkens besloten.

Westerlo eiste bij het aansnijden van de tweede helft het eerste doelgevaar op toen Corstjens een vrije trap van Goor voorlangs kopte, maar hierop was het opnieuw Club Brugge dat druk op de ketel zette. Toch was het lang wachten op een vleugje animo. Odjidja trapte een hoekschop tot aan de eerste paal waar Dirar klaar stond om de zwieper voorlangs te koppen.

Akpala

Westerlo bleef goed verdedigen en zocht het gevaar in enkele snelle tegenaanvallen, maar zonder resultaat. De partij dobberde hierdoor rustig verder waardoor het er op leek dat beide ploegen kregen waarop ze recht hadden. Tot invaller Akpala met nog drie minuten te gaan een voorzet van Vazquez voorbij Deelkens kopte. De Jonghe werd in blessuretijd nog uitgesloten met een tweede gele kaart na een fout op Yulu-Matondo.

Bart OBBELS

WESTERLO: Deelkens. De Greef, De Petter, Corstjens, Cardoso, Dekelver, Vanthournout, Adams, Delen, Goor, Liliu. CLUB BRUGGE: Jorgacevic, Hoefkens, Donk, Almebäck, De Jonghe, Zimling, Odjidja, Refaelov, Dirar, Vleminckx, Meunier. Vervangingen: 71' Refaelov door Akpala, 84' Odjidja door Vazquez, 86' Liliu en Dekelver door Van Hout en Yulu-Matondo, 90' Vleminckx door Van Acker. Doelpunten: 87' Akpala 0-1.