Flavio schenkt Lierse op de valreep nog een puntje

Met een doelpunt in blessuretijd schonk debutant Flavio Lierse een punt in de woelige derby tegen KV Mechelen. De Pallieters haalden een dubbele achterstand op en doen onderin een goede zaak.

pirombouts

Het waren nochtans de bezoekers die het best aan de match begonnen. Zo kreeg Destorme al na amper 24 seconden een uitgelezen kans op de 0-1 na knap voorbereidend werk van Diabang, maar het offensieve personeelslid van Mechelen schoot onbezonnen over.

Strafschop of niet?

Het zou een nietszeggende prelude betekenen van een eerste helft die gedomineerd werd door twee strafschopgevallen. Na zes minuten kreeg KV Mechelen zijn fel omstreden elfmeter wel, toen Van De Velde een penalty zag in een tackle van Ayew op Diabang. Een halfuur later ging de bal niet op de stip, toen Van De Velde zichtbaar Mechels handspel in de zestienmeter onbestraft liet.

Tussendoor hadden de betere bezoekers wel nagelaten de match definitief te beslissen. Zo moest Eiji Kawashima een knappe redding uit de mouwen schudden bij een kopbal van Gorius en had de Japanse doelman nadien opnieuw het laatste woord, toen Diabang alleen voor hem opdook. Lierse stelde daar enkel twee plaagstoten van Elgabas tegenover.

Cordaro

Met een bal tegen de paal van Elgabas nam Lierse meteen na de pauze een goede start, maar nog voor het uur leek de match dan toch in een definitieve plooi te liggen, toen Cordaro op maat werd bediend en droog in de verste hoek besloot: 0-2. Tot Van De Velde met alweer een fel betwiste strafschop de vlam in de pan deed slaan. Elgabas zorgde voor 1-2 na een charge van Ghomsi op de Egyptenaar.

Nadien kwam Kovacs nog erg dicht bij de gelijkmaker, maar die kwam er pas diep in blessuretijd, toen de ingevallen Flavio de Pallieters alsnog een punt bezorgde na een rommelige fase in de zestienmeter. Daarmee deed Lierse onderin niet eens een slechte zaak.

Kurt GULDENTOPS

LIERSE: Kawashima, Ayew, Saïdi, Grncarov, Gaxa, Elgabas, Wils, Maric, Vandooren, Sonck, Huysegems. KV MECHELEN: Ma-Kalambay, Chen, Biset, Pandza, Ghomsi, De Witte, Zhairi, Gorius, Cordaro, Destorme, Diabang. Vervangingen: 37' Maric door Kovacs, 40' Grancarov door Frans, 73' Cordaro door Oliveira, 77' Biset door Kourouma, 81' Wils door Flavio, 91' Diabang door Ruiz. Doelpunten: 7' Gorius (strafschop) 0-1, 55' Cordaro 0-2, 65' Elgabas (strafschop) 1-2, 92' Flavio 2-2.

Aangeboden door onze partners