Eerst thuisnederlaag voor Cercle

Cercle Brugge haakt bovenin wat af na een felbetwiste maar niet hoogstaande partij. Kortrijk is het zwarte beest voor Cercle, dat bewees het nog eens. Het was van play-off 2 van vorig seizoen geleden dat Cercle thuis nog verloor. Nu springt KVK met meer gewonnen matchen zowaar ook nog over Cercle.

pirombouts

In deze West-Vlaams derby stond de vijfde plaats op het spel. Na het verlies van RC Genk de dag voordien mochten beide ploegen naar boven kijken en konden ze een goeie zaak doen voor play-off 1. KVK startte het best met na 3 minuten een prima poging van Czvitkovics, Verbist kon het botsend schot nog net in corner tikken.

Eén hoekschop later moest Reis ook een poging op de lijn redden. Cercle herstelde snel het evenwicht en kreeg overwicht, maar doelgevaar kwam daar niet uit voort. Een weggegeven hoekschop (door Cornelis) zorgde echter voor een doelpunt aan de overzijde. Nfor zette voor, Zukanovic kopte door en Veselinovic kopte simpel binnen (0-1). Cercle probeerde wel maar miste zuiverheid. KVK kwam even goed weg toen Mertens goed inliep op een verre inworp van Cornelis, maar pal op Van Hout besloot.

Cercle slaagde er niet in om goeie kansen te versieren tot in de slotminuut van die eerste helft. Oleg Iachtchouk schakelde op een zakdoek drie spelers uit maar leverde dan de bal zomaar in bij Van Hout. Kortrijk stond bij de rust verdiend voor, hun organisatie stond pal, bij Cercle was dat niet het geval, de creativiteit was ver zoek.

Pavlovic

Kort na de pauze zat KVK op rozen. De eerste hoekschop van Nfor werd niet goed ontzet, Pavlovic knalde van dichtbij binnen (0-2). Peeters gooide eerst Wang en daarna Janssens in voor Rudy en Van Eenoo. Na 20 minuten een eerste kansje, Neto liep goed in op een vrije trap van Cornelis maar mikte over. Voor de rest was het zoeken en niet vinden. Iachtchouk raakte de paal, maar KVK bleek op weg naar een probleemloze zege.

Op 7 minuten van het einde rondde Vetokele, in twee tijden, een scrimmage succesvol af (1-2) en ineens hadden we weer een match. Vetokele had de held kunnen zijn maar hij kopte de 2-2 van dichtbij over. En in blessuretijd kreeg hij nog een kans, maar weer lukte het net niet. Iachtchouk knalde de laatste kans van de match rakelings naast.

Daniël CHRISTIAENS

CERCLE BRUGGE: Verbist; Cornelis (73'D'Haene), Reis, Mertens, Evens; Neto, Vidarsson, Van Eenoo (64'Janssens); Rudy (59' Wang), Vetokele, Iachtchouk. KV KORTRIJK: Van Hout; Capon, Martin, Zukanovic, Gershon; Czvitkovics (74'Dejaeghere), De Mets, Pavlovic, Monrose; Nfor, Veselinovic. Doelpunten: 21' Veselinovic 0-1; 48' Pavlovic 0-2; 83' Vetokele 1-2.