Perbet nekt Kanaries

Dankzij een erg trefzekere Jeremy Perbet graaide Bergen de volle buit mee bij STVV, dat de aansluiting mist onderaan in het klassement. De thuisploeg knokte zich na de 0-2 voor rust even terug in de match, maar Perbet bleef boosdoener voor de Limburgers: 2-3.

pirombouts

Na de eerste thuiswinst tegen Leuven vorig weekend, hoopte STVV op een 6 op 6 om zo aansluiting te vinden met Lierse, Zulte Waregem en OHL. Bergen presteerde tot nog toe zwak buitenshuis, Dennis Van Wijk was gebrand op een uitoverwinning tegen zijn ex-ploeg.

STVV miste de geblesseerden Daerden en Okotie, toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Spits Reza strafte ei zo na gestuntel in de defensie af, hij mikte met rechts voorlangs. Bergen rekende op topschutter Perbet, hij deed in minuut twintig zijn status alle eer aan. Eerst mikte hij nog op de paal, de rebound ging wel tegen de netten.

STVV reageerde aangeslagen, Reza kreeg nochtans opnieuw een prima mogelijkheid toen hij zich voorbij Debisschop wurmde. Dit keer ging het schot ver over doel. Het verschil tussen de nummers één en twee in de topschutterstand was duidelijk: Reza miste de kansen, Perbet niet. Bij zijn tweede mogelijkheid was het opnieuw raak.

Comeback

De inswinger van Matthys werd tegen het kader gekopt, maar ging via de rug van een Truiense verdediger binnen: 0-2. Na de koffie concentreerde Bergen zich op een goede organisatie, Van der Elst bracht Ngawa en Rymenants in. Reza bleef zichzelf naar een kans knokken, toen hij zich eindelijk kon vrijkappen op het uur en Rymenants bediende voor de 1-2, stond Stayen in vuur en vlam. Twee minuten na de 1-2 week het schot van Iandoli af op een Bergens been: 2-2.

Gestuwd door het publiek ging STVV op zoek naar de winning goal. Euvrard mocht zich op gang trekken en Reza bedienen, de stifter dwarrelde maar net naast. Jeremy Perbet stond er in z'n eentje voor in de Bergense aanval, maar had aan één kans opnieuw genoeg om te scoren. Hij omspeelde Verhulst knap en legde iedereen het zwijgen op: 2-3, boeken toe.

GuS

STVV: Verhulst, Daeseleire, Euvrard, Buysens, Iandoli, Delorge, Mennes, Dufer, Schouterden, Bertjens, Reza. BERGEN: Werner, Debisschop, Dia, Franquart, Monteyne, Nicaise, Lepicier, Matthys, Ibou, Matumona, Perbet. Vervangingen: 46' Daeseleire door Ngawa, 53' Bertjens door Rymenants, 69' Matthys door Bourabia, 81' Schouterden door Smetana, 89' Matumona door Blondelle. Doelpunten: 19' Perbet 0-1, 29' Perbet 0-2, 62' Rymenants 1-2, 64' Iandoli 2-2, 74' Perbet 2-3.