Zulte Waregem en Lokeren delen de punten

Zulte Waregem komt amper vooruit met het punt dat het gisteravond haalde. Onder anderen Aleksandar Trajkovski liet even voor het einde de winning-goal liggen. Voor coach Darije Kalezic zijn de zorgen dus nog niet van de baan. Lokeren dat buitenshuis al meer punten haalde dan thuis bleef ook al steken op een bescheiden oogst.

pirombouts

Kalezic kreeg zijn portie pech wel. Vooral in het centrum van de defensie was het even schuiven. Daar stonden tot voor kort D'Haene en Maréval sterk te spelen, maar de ene was gisteravond geschorst en de andere lijkt ineens onmisbaar op het magere middenveld. Kwam daarbij dat Colpaert wat blessurelast had en in extremis moest afhaken. Dan moest captain De Fauw maar centraal gaan verdedigen samen met Anderlecht-huurling René Sterckx die na een zware knieoperatie voor het eerst sinds meer dan een jaar nog eens aan de aftrap stond.

Voeg er nog aan toe dat Sivakov ook al geschorst was en Matton en Rossini geblesseerd en…dat desalniettemin de heren Maazou en Habibou wegens niet flink naast de selectie vielen. Het zal je - in het geval Kalezic - maar overkomen met de druk van een mogelijk ontslag in het achterhoofd. Peter Maes had zijn gezelschap duidelijk de opdracht gegeven om als het even kon op voorsprong te komen, kwestie van het wankele vertrouwen van de thuisploeg nog een nieuwe deuk te geven. Dat leek al na twee minuten te gebeuren toen Harbaoui een vrijschop van De Ceulaer inkopte, maar de lijnrechter vlagde het doelpunt terecht af voor buitenspel. Zulte Waregem reageerde met een identieke vrijschop van Chevalier door Dachelet naast gekopt.

De felle start kreeg maar een matig vervolg. Maar dan viel ineens toch het doelpunt waar ze in Waregem zo naar snakten: Chevalier zette voor vanaf rechts en de kwieke Serwy duwde inlopend de bal voorbij Copa. De thuisploeg had in de voorafgaande minuten de bovenhand genomen, ook al dankzij de positiewissel Maréval-Sterckx waarbij de jonge Brusselaar eindelijk wat diepte gaf aan het spel.

Lokeren probeerde nog wel wat voor de rust - Harbaoui kopte naast, De Ceulaer werd afgeblokt - maar meteen na de pauze was het simpel raak. De bedrijvige Harbaoui zette voor, de pas ingekomen De Pauw liet de bal door en Benjamin De Ceulaer prikte die met buitenkant rechts tegen het net. Een koude douche voor Darije Kalezic en de hele thuisaanhang, maar hun team herstelde zich snel van de uppercut en zocht de voorsprong. Maréval was er dicht bij toen zijn vrijschopbal een hoofd in de muur aaide en dan tegen de lat vloog. Chevalier kwam ook in de buurt bij een scherpe bal van Serwy maar Maric was net iets sneller om te ontzetten.

Een kwartier voor tijd leek de Waregemse inzet te worden beloond: Hamalainen liep zijn lijn af en gaf keurig naar het centrum waar een paar maats de wacht optrokken. Sterckx haalde uit met een vlam maar die ging recht op Copa af. Nog straffer was het vijf minuten voor tijd toen Sterckx de doellijn haalde en teruglegde op de vrijstaande Trajkovski die net in het veld was gekomen. De Macedoniër trapte een reuzenkans naast. Zijn team bleef ontgoocheld achter met een te geringe buit.

Eddy SOETAERT

ZULTE WAREGEM: Bossut, Dachelet, Sterckx, De Fauw, Hamalainen, Delaplace, Skulason (84' Trajkovski), Maréval, Serwy, Chevalier, Naessens LOKEREN: Copa, De Bock (78' Tiko), Maric, Taravel, Tschimanga, Mokulu (46' De Pauw), Persoons, Fevang (73' Leko), Overmeire, De Ceulaer, Harbaoui Doelpunten: 35' Serwy 1-0, 47' De Ceulaer 1-1.