Jong Groen! maakt parodie op reclamespot Electrabel

Jong Groen! , de jongerenafdeling van Groen! , heeft een parodie gemaakt op het bekende Electrabel-reclamespotje waarin onder meer te zien is hoe kinderen daken isoleren en zonnepanelen plaatsen.

pirombouts

Met het originele filmpje wilde Electrabel aantonen dat ze investeren in groene stroom en dat ze de strijd tegen de CO2-uitstoot niet aan kinderen willen overlaten. Jong Groen! heeft daar nu een parodie op gemaakt en die is niet mals. Zo is te horen: "Wij van Electrabel, wij schakelen uw kinderen in om u groene stroom te verkopen. Wij investeren een beetje in hernieuwbare energie, al is dat maar 4,1 procent van onze totale productie."

Kernenergie

Jong Groen! hekelt vooral het feit dat Electrabel nog altijd inzet op kernenergie. "Wij weten dat dat dure stroom oplevert waar u arm en wij rijk van worden. Op die manier maken wij zo'n 2 miljard euro winst per jaar en daar betalen wij liever geen belastingen op. We weten ook dat kernenergie de toekomst van uw kinderen op het spel zet. Daarom dat we hen nu laten opdraven in dit filmpje, nu het nog kan. Electrabel, uw kinderen zijn ons dierbaar, maar uw geld nog veel meer".

Bart Dhondt, voorzitter van Jong Groen! , legt uit waarom het filmpje gemaakt is: "Electrabel doet zich voor als de groene ridder op het witte paard, maar in plaats van bekommerd te zijn over de toekomst van onze kinderen legt het een hypotheek op onze toekomst door in te zetten op kernenergie".

Hieronder kan u oordelen of de parodie geslaagd is. Het bovenste filmpje is de spot van Electrabel, de onderste het filmpje van Jong Groen!.

Foto: Photonews