Lars Boom wint derde 'Boonen & Friends'

Lars Boom heeft zaterdag de derde editie van Boonen & Friends gewonnen, de veldrit voor wegrenners aan het Zilvermeer in Mol. De Nederlander moest dieper gaan dan hijzelf verwacht had, want hij kreeg aan de start een minuut achterstand én liep ook nog eens een lekke band op.

pirombouts

Om risico's op valpartijen te vermijden werd de start gegeven zoals op het autocircuit van Le Mans. De renners moesten eerst door het zand naar hun fiets lopen vooraleer ze aan de echte cross konden beginnen. Dat gebeurde met André Greipel aan de leiding.

Wynants

Greipel werd echter gauw voorbijgesneld door Maarten Wynants. Die kreeg in de derde van de negen af te leggen ronden het gezelschap van Sean De Bie. Toen dat gebeurde, was Boom al opgeklommen naar de zevende plaats, maar zijn achterstand bedroeg nog altijd een minuut.

Het kantelpunt kwam er na een lekke band van De Bie zodat Wynants opnieuw alleen aan het commando kwam. Boom was toen genaderd op minder dan een halve minuut. Van dan af ging het snel en in de voorlaatste ronde reden de twee Rabobank-renners in de spits. Pas in de slotronde moest Wynants het hoofd buigen. De Bie was een fraaie derde, Tom Boonen werd vijftiende.

Vervecken

De wedstrijd voor ex-kampioenen was een kolfje naar de hand van Erwin Vervecken die vorig jaar ook al primus was. Vervecken nam moeiteloos de maat van Koen Beeckman en Marc Janssens.

Foto: Photonews

Meer over Tom Boonen