Politie vat dader van vluchtmisdrijf met twee doden

In Turnhout, op de grens met het Ravelse gehucht Weelde-Station, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee meisjes van 16 en 19 jaar omgekomen bij een ongeval met vluchtmisdrijf. De vermoedelijke dader is zaterdagmiddag in het Nederlandse Gilzen opgepakt. Dat meldt het parket van Turnhout.

awillems

De tieners zaten samen op een bromfiets toen ze rond 05.00 uur werden aangereden op de Steenweg op Baarle-Hertog vlakbij de Nederlandse grens. De bestuurder zou uitgestapt zijn, maar reed toch door.

De ouders van de 19-jarige Dorien kwamen in de vooravond bloemen neerleggen. "Vanaf het moment dat ik de gordijnen opende en de politiewagens zag wist ik hoe laat het was", sprak een duidelijk geëmotioneerde Willy Vansprengel. "We zijn niet kwaad, maar we zouden alleen graag willen weten waarom de dader niet gestopt is, of gebeld heeft. Mijn wereld is ingestort", aldus Vansprengel.

Uitlevering

De verdachte is een 30-jarige Nederlander die in Turnhout woont. Hij ging gewoon werken, maar werd nadien opgepakt in zijn ouderlijke woning. De man zit momenteel in Nederland in de cel, maar het parket van Turnhout vraagt zijn uitlevering.