Jaar rijverbod voor man die twee Turkse vrienden doodreed

De 20-jarige chauffeur uit Heusden-Zolder die op 2 juni twee Turkse vrienden doodreed op de Koolmijnlaan, mag een jaar lang niet meer rijden. De politierechter veroordeelde de man, die veel te snel had gereden, ook nog tot een boete van 1.100 euro en drie maanden voorwaardelijk. De nabestaanden vinden het vonnis te mild.

awillems

“Die chauffeur heeft twee mensen gedood. En dan hoeft hij maar 1.100 euro te betalen. Veel te weinig,” zeggen de dochters van Cevdet Ulgar. Hun 43-jarige vader werd van de weg gemaaid toen hij samen met zijn kameraad Hilmi Güngor (45) te voet terugkwam van de moskee, waar ze de ‘Heilige Nacht’ hadden gevierd.

De 20-jarige chauffeur uit Heusden-Zolder moest vrijdag voor de politierechter verschijnen. Ineengedoken in de beklaagdenbank fluisterde de Turkse jongeman dat hij uit de bocht was gegaan en op een vluchtheuvel links van de weg terechtkwam. Hij had niet het gevoel dat hij te snel had gereden. De rechter corrigeerde dit met het verslag van de verkeersdeskundige die vaststelde dat de chauffeur op 2 juni 124 km/u reed op de Koolmijnlaan, terwijl daar maximaal 70 km/u is toegestaan. Bovendien had een getuige verklaard dat hij aan hoge snelheid werd ingehaald over een volle witte lijn.

Het openbaar ministerie benadrukte dat chauffeurs met zo’n onverantwoord rijgedrag uit het verkeer moeten worden gehaald. Zeker omdat de Heusdenaar eerder al een rijverbod had opgelopen wegens roekeloos rijden.

Na het rijverbod van 1 jaar zal de man opnieuw alle rijproeven moeten afleggen (theoretisch, praktisch, psychisch en medisch), alvorens hij weer in de auto mag kruipen. Begaat hij opnieuw een zware overtreding, dan riskeert hij dat hij de voorwaardelijke celstraf van 3 maanden alsnog moet uitzitten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio