"Laurent is gierig en agressief"

Print
Het programma 'Questions à la Une' op de RTBf heeft woensdagavond een vernietigend beeld opgehangen van prins Laurent. Het 'enfant terrible' van de koninklijke familie is volgens getuigenissen gierig en gewelddadig.

"Prins Laurent heeft meer respect voor zijn dieren dan voor zijn vrouwen", zei Diane de Schaetzen voor de camera. Zij is de voormalige vriendin van Laurent en had in het boek 'Rebel' met een reden van Thierry Debels al verklaard dat ze in 1995 klappen kreeg van de prins.

De reportage is het werk van Frédéric Deborsu, broer van de bekende journalist Christophe Deborsu. "Diane de Schaetzen kreeg niet één keer, maar geregeld te maken met de losse handen van de prins", zegt Deborsu.

"Blijkbaar heeft Laurent een heel kort lontje, want ook van twee andere exen weten we dat hij er niet voor terugdeinst te slaan."

Een van die twee is Wendy Van Wanten. "Zij had gedurende vier jaar een relatie met de prins, en woonde bijna voltijds in de prinselijke villa Clementine in Tervuren", vertelt Mario Danneels. "Maar ook aan die relatie kwam een hardhandig einde."

De RTBf schildert Laurent verder af als een gepatenteerde snelheidsduivel en een gierigaard. Hij laat vrienden betalen voor etentjes, vraagt kortingen in restaurants, betaalde niet voor een ijsje en eiste een prinselijke behandeling als hij met Brussels Airlines vloog. Hij probeert ook gratis te tanken. Maar zijn vzw Kint rekende wel 1 euro aan voor elke kilometer die hij met de auto aflegt.

Laurent weigerde te reageren. "Ik heb hem de vraag vier keer gesteld", aldus Deborsu. "Maar hij wilde niet reageren op vragen over zijn gewelddadig gedrag. Hij wilde ook alleen in beeld komen als er geen negatieve zaken over hem werden verteld."

GW