Kerstcadeautjes Belgische militairen stranden in Azerbeidzjan

Print
Kerstcadeautjes Belgische militairen stranden in Azerbeidzjan

Kerstcadeautjes Belgische militairen stranden in Azerbeidzjan

Een C-130 met kerstcadeautjes van familieleden voor Belgische militairen in Afghanistan is door een mechanisch defect niet verder geraakt dan Azerbeidzjan.

Naar jaarlijkse traditie krijgen familieleden van Belgische militairen op buitenlandse missie op het einde van het jaar de kans om brieven en pakjes naar hun geliefden op te sturen. Afgelopen weekend vertrok een C-130 van Defensie met enkele geschenken richting Afghanistan. Maar het vrachtvliegtuig moest in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, de landing inzetten wegens een mechanisch mankement.

"We laten een vliegtuig met een technisch probleem niet over Afghaans grondgebied vliegen", zegt Ingrid Baeck, woordvoerster van Defensie, in De Morgen. "Het defect is hersteld en het vliegtuig was donderdag onderweg naar België."

Dat wil niet zeggen dat de kerstman dit jaar Kandahar overslaat, zegt Baeck. "Ofwel gaan de geschenkjes mee met een vlucht van een van onze Europese partners. Op 17 december vertrekt de legertop naar Afghanistan voor een bezoek aan de Belgische militairen. De eindejaarsgeschenken zullen hoe dan ook hun bestemming bereiken."

Archiefbeeld: PhotoNews